Kripto Haberleri

Bitcoin Hashrate’ı Yeni Bir Zirveye Ulaştı! Bu Neyin Habercisi?

Bitcoin Hashrate’ı Yeni Bir Zirveye Ulaştı! Bu Neyin Habercisi?, kripto para takipçileri için Bitcoin Hashrate’ı Yeni Bir Zirveye Ulaştı! Bu Neyin Habercisi? ile alakalı detaylı bir haber hazırladık. Bitcoin Hashrate’ı Yeni Bir Zirveye Ulaştı! Bu Neyin Habercisi? başlıklı haberimizin ayrıntıları..

Bitcoin Hashrate’ı Yeni Bir Zirveye Ulaştı! Bu Neyin Habercisi?

Bitcoin ağı güçlenmeye sürdürmekte. Bitcoin hashrate’ı yeni bir zirveye ulaştı. Kriptosite.com olarak, detayları siz değerli okurlarımız için bir araya getirdik, birlikte konuyu gözlemleyelim…

Bitcoin hashrate’ı yeni bir zirveye ulaştı! Bu ne anlama geliyor?

BitInfoCharts aracılığıyla sağlanan verilere göre, Bitcoin’in hahrate’ı saniyede 203,5 exahash ile yeni bir rekor zirveye ulaştı, bu da ağın şuana dekki en kuvvetli olduğu zaman manasına geliyor. Hashrate, yeni coin madenciliği yapmak ve ağın güvenliğini sağlamak maksadıyla gereken toplam bilgi işlem gücünü ifade eder.

Bitcoin madenciliği zorluğunun bu hafta sonunda 24.98 trilyona sıçraması bekleniyor. Bu, Çin yasağından önce Mayıs ayında elde edilen 25 trilyon düzeysinden yalnızca bir adım uzaklıkta. Madencilik zorluğu, Bitcoin’in hashrate’ına göre her iki haftada bir otomatik olarak ayarlanır. Ağ ne kadar doygun hale gelirse, o kadar çok kripto para üretilir, bu yüzden aşırı üretimden kaçınmak için pozitif bir ayarlamaya ihtiyaç mevcuttur (ve tam tersi).

Bitcoin’in aşırı enerji tüketimiyle alakalı tartışmalar sürdürmekte

3 Temmuz’da BTC zorluğu, hükümetin kripto para madenciliği yasağıyla tetiklenen Çin’den madencilerin çıkışını takiben rekor bir düzey olan %27,94 düştü. 20 Haziran’da, ağın hashrate’ı saniyede 58,4 exahash’lik yerel bir düşük düzeyye düştü. Lakin Çinli madencilerin Kazakistan ve Rusya gibi diğer ülkelere göçü aracılığıyla nispeten bi hayli hızlı bir biçimde toparlanmayı başardı.  Ekim ayında ABD, Çin’i geçerek dünyanın en büyük BTC madencilik merkezi oldu.

Aynı zamanda Bitcoin’in aşırı enerji tüketimiyle alakalı tartışmalar sürdürmekte. Digiconomist aracılığıyla paylaşılan verilere göre, dünyanın en büyük kripto para birimi, Arjantin gibi büyük bir ekonomik güçle yüz yüze geldirılabilir olan 134 TWh elektrik tüketti. Şaşırtıcı istatistik, bir çok çevrecinin Bitcoin madenciliğinin iklim üzerindeki olumsuz etkisinden şikayet etmesine yol açtı. Lakin taraftarlar, kripto para madenciliğinin aslında çoğu endüstriden daha çevreci olduğunu savunuyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptosite.com’da bulunan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptosite.com herhangi bir kripto para biriminin yahut dijital varlığın satın alınmasını yahut satılmasını önermez yahut Kriptosite.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptosite.com ve sitede bulunan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık yahut hizmetler ile alakalı herhangi bir işlem yapmadan önce kendi incelemelerinı yapmalıdır.

Uyarı: Kriptosite.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptosite.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz yahut herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptosite.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri düşüncesi mülkiyet hukuku ve alakalı mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar ile ilgili yasal işlem başlatılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Başa dön tuşu