Deneyimli Analist: Bu 10 DeFi Blue Chips Altcoin’inde Fırsatlar Gizli!

Deneyimli Analist: Bu 10 DeFi Blue Chips Altcoin’inde Fırsatlar Gizli!, kripto para takipçileri için Deneyimli Analist: Bu 10 DeFi Blue Chips Altcoin’inde Fırsatlar Gizli! ile alakalı detaylı bir haber hazırladık. Deneyimli Analist: Bu 10 DeFi Blue Chips Altcoin’inde Fırsatlar Gizli! başlıklı haberimizin ayrıntıları..
Deneyimli Analist: Bu 10 DeFi Blue Chips Altcoin’inde Fırsatlar Gizli!
DeFi’nin kendisi halen o kadar yeni ki, herhangi bir DeFi projesini “DeFi Blue Chips” olarak taçlandırmak için biraz erken olabilir. Buna rağmen Kriptosite.com olarak şimdi “blue chips” (mavi çipler) olarak değerlendirilebilecek 10 DeFi Blue Chips altcoini üzerinde duracağız. Bunlardan önce Solana üzerinde durmak gerekiyor.
Solana’nın yükselişi
Solana’nın DeFi ekosistemi hızla büyüyor. Birkaç yüksek kaliteli proje, ağın blue chipleri olmak için yarışıyor. Bu protokolleri erken tercih ederek, kullanıcılar ekosistem gelişmeden önce pozisyonlarını almak istiyorlar. Solana’nın ani fiyat artışının ardından akıllı anlaşma platformunun DeFi ekosistemi patladı. Solana’da birden fazla yeni proje yer alırken, bi hayli hızlı büyümeden yararlanmak için sayısız fırsat var.
DeFi Blue Chips altcoinleri
Solana yaz boyunca katlanarak büyürken, Ethereum hala kripto alanında DeFi’nin tartışmasız mekanı. 2020’nin “DeFi yazını” takiben, bir avuç üst düzey proje, merkezi olmayan alanda geleneksel finansal piyasaların işlevlerini kapsayan Ethereum üzerinde DeFi “mavi çipleri” olarak kendilerini kurdular. Bunun yanında, bugün Ethereum üzerinde DeFi kullanmanın maliyeti bir çok kullanan kişiyi üzdü. Optimism ve Arbitrum gibi Katman 2 çözümleri, ağı kullanmanın maliyetini düşürmeyi vaat ederken, ilerleme yavaş olmuştur. Bu nedenle, Solana gibi diğer Katman 1 chainleri, DeFi pazar payının bir kısmını Ethereum’dan almak için iyi bir konumdadır.
Solana, gelecek vaat eden bir DeFi odaklı Katman 1 için tüm özelliklere sahip. Hızlı blok süreleri ve Proof of History mekanizması, ön çalıştırmayı önler ve node ölçeklenebilirliği, ağın teorik olarak tıkanıklığı önleyebileceği ve işlem maliyetlerini düşük tutabileceği manasına gelmektedir. Bunu akılda tutarak, Solana kendi gelişen DeFi ekosistemini geliştirme yolunda ilerliyor. Şu anda birkaç DeFi projesi Solana’nın DeFi blue chipsi olmak için yarışıyor. Kullanıcılar, potansiyel projeleri belirleyerek, erken benimseyenlerden ve bununla birlikte gelen airdrop, likidite madenciliği ve daha fazlası gibi tüm avantajlardan yararlanabilir.
Potansiyel DeFi Blue Chips
Ethereum’daki en büyük DeFi mavi çiplerinden ikisi Compound ve Aave’dir. Bu protokollerin her ikisi de merkezi olmayan bankalar gibi hareket eder ve kullanıcıların faiz kazanmak için varlıklarını yatırmalarına ve varlıkları ödünç almak için teminat olarak kullanmalarına izin verir. Gelişmiş verim çiftçileri, çeşitli DeFi protokollerinde ek verim elde etmek için varlıkları ödünç almak için “para legoları” istiflemek için temel katman olarak genelde Compound ve Aave kullanır.
Port Finance ve Solend, merkezi olmayan bankalar olarak hareket etmek için yarışan iki Solana tabanlı proje. Port Finance, DeFi Llama’ya göre şu anda Solana’daki en büyük 11. dApp’tir ve toplam kilitli değeri (TVL) hemen hemen 122 milyon dolardır. Port, Compound ve Aave ile aynı biçimde çalışır ve şu anda USDC, USDT ve PAI stablecoinlerini ve bunun bunun yanında Serum gibi birkaç Solana’ya özgü varlığı destekler. Port şu anda, kullanıcıların yatırılan varlığa ödenen faize ek olarak protokolün yönetişim tokeni PORT kazanabilecekleri bir likidite madenciliği programı yürütüyor.
Solend, Solana’nın DeFi bankalarından bir diğeri olandir. 64,4 milyon dolarlık daha düşük bir TVL ile Solend, şu anda en büyük 13. Solana dApp’dir. Raydium ve Ethereum’un eklenmesiyle, Port ile aynı varlıkların çoğuna sahiptir ve kullanıcıların daha çeşitli varlıklara karşı borç almalarına olanak tanır. Solend halen bir yönetim tokeni yayınlamadı, fakat bir tokenin Eylül ayında bir likidite madenciliği programı aracılığıyla tanıtılacağını doğruladı. Programın ödülleri geriye dönük olacaktır, bundan dolayı protokolü erken kullanmak ek bir bonus sağlayabilir.
Ethereum’un başlıca DeFi unsurlarından bir diğeri olan, stablecoin odaklı merkezi olmayan değişim aracı Curve Finance’tir. Curve’de kullanıcılar, stablecoinler ve sarılmış varlıklar gibi sabitlenmiş varlıkları düşük aktarma fiyatlarıyle verimli bir biçimde değiştirebilirler. Solana’da, sabitlenmiş varlıkları takas etme talebi, ağdaki mevcut en yüksek TVL’ye sahip protokol olan Saber aracılığıyla karşılanır. Saber, USDC-USDT, stake edilmiş ve edilmemiş SOL ve BTC-renBTC gibi çok sayıda sabitlenmiş varlık çifti sunar. Kullanıcılar, varlıkları takas etmenin bunun yanında, faiz kazanmak için likidite de sağlayabilir. Ethereum dApps’deki çoğu likidite havuzunun aksine, Saber’in havuzları, aktif üyenin her iki varlığı da eşit miktarda yatırmasını gerektirmez. Getiri oranı, sağlanan likidite miktarına ve havuz kullanımına göre dalgalanırken, kullanıcılar Saber’de %3 ila %10 APY kazanmayı bekleyebilirler. Lakin, getiri elde etme fırsatı burada bitmiyor.
Sunny projesi
Kullanıcılar likidite sağlayıcı (LP) tokenlerini aldıktan sonra, ekstra ödüller kazanmak için onları getiri toplayıcı Sunny’ye devredebilirler. Kullanıcılar Saber’de likidite sağlamak maksadıyla SBR kazanabilir ve Sunny toplayıcı, likidite havuzuna bağlı olarak değişken bir APR ile SUNNY tokenleri de öder. Bu ek getiri katmanı, Sunny’ye yatırılan hemen hemen 1,4 milyar dolarlık Saber LP tokenleriyle halihazırda yüksek miktarda kullanılıyor ve ona Solana’daki en yüksek ikinci TVL’yi veriyor.
Solana’da çeşitli DeFi fırsatları mevcut olsa da, bir çok kullanıcı SOL’lerini %6 ila %8 içinde değişen bir getiri için stake etmeyi tercih ediyor. Fonlar bir kez stake edildiğinde likit olmazlar, yani kilitlenirler ve diğer DeFi protokollerinde takas edilemez yahut yatırılamazlar. Bunun yanında, likit stake olarak anılan bir aktivite, kullanıcıların kilitli olmayan, stake edilen SOL’u temsil eden sentetik bir varlık üretmesine olanak tanır. Bu, kullanıcıların SOL’lerini eşzamanlı olarak belirlerken ek getiri fırsatlarına erişmelerini sağlar.
Marinade Finance, kullanıcıların SOL’lerini stake etmelerine ve karşılığında mSOL almalarına izin vererek piyasadaki bu boşluğu dolduruyor. mSOL, takas edilebilir olan ve diğer DeFi platformlarında ek getiri elde etmek için kullanılabilen SOL’dur. Misal verilecek olursa, bir kullanıcı %6 ila %8 kazanmak için Marinade’nin likit hissesinden yararlanabilir, ardından ek getiri elde etmek için mSOL’lerini Saber’in SOL-mSOL likidite havuzuna yatırabilir.
Diğer bir mavi çip Maker DAO
Solana eşdeğeri elde etmek için başka bir Ethereum mavi çipi MakerDAO‘dur. Maker protokolü, kullanıcıların belirli kripto paralarını kasalara yatırmasına ve yatırılan varlığın değerine eşdeğer miktarda DAI stablecoin basmasına olanak tanır. Sonuç, ABD dolarına yumuşak sabitlenmiş, merkezi olmayan, teminat destekli bir kripto para birimidir.
-
E
MakerDAO gibi, Solana’nın Parrot Finance’ı da kullanıcıların varlıklarını kilitlemelerine ve karşılığında PAI stablecoin’i basmasına olanak sağlıyor. SOL, SRM yahut RAY gibi tekli varlıkların yatırılmasına ek olarak, Saber’den alınan LP tokenleri de mint PAI için teminat olarak kullanılabilir. Parrot’un şu anda basılabilecek PAI miktarı üzerinde bir sınırı var, fakat platform büyüdükçe ve talep istikrara kavuştukça bu kısıtlamaların kaldırılması olabilecek. Son zamanlarda Parrot, Port Finance ile ikili bir likidite madenciliği programına girerek, kullanıcıların PAI ve pSOL yatırmasına izin vererek, düzenli faize ek olarak hem PRT hem de PORT tokenleri kazandı.
Solana’nın popüler DeFi projelerinden bir diğeri olan, Solana’da varlık alışverişi yapmak için otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) olan Orca’dır. Solana, Serum ve Raydium gibi varlıkları değiştirmenin yollarını zaten sunarken, Orca, AMM deneyimini basitleştirir ve bir dizi yükseltme sunar. Protokolün havuzlarına likidite sağlamadan önce, 1.000 dolar başına kazanılan token miktarı görüntülenir ve bu da kullanıcıların ödüllerini tahmin etmelerini kolay bir hale getirir. Ek olarak, işlemleri onaylarken Orca, CoinGecko‘daki fiyat seyircilerinden veri çekerek, oranların yahut kaymanın beklenenden yüksek olması durumunda kullanıcıları ikazr.
Solana ekosisteminde getiri elde etmek için tüm kazançlı fırsatlarla birlikte ağ, önümüzdeki aylarda daha fazla sermaye çekmeye hazır görünüyor. Erken dahil olmak, Ethereum’daki bir çok DeFi protokolünde olduğu gibi, genelde temettü ödeyebilir. SOL’un fiyatı şu anda aşırı ısınmış gözükse de, Solana’da gelişen ekosistem burada kalacak gibi görünmekte.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptosite.com’da bulunan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptosite.com herhangi bir kripto para biriminin yahut dijital varlığın satın alınmasını yahut satılmasını önermez yahut Kriptosite.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptosite.com ve sitede bulunan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık yahut hizmetler ile alakalı herhangi bir işlem yapmadan önce kendi incelemelerinı yapmalıdır.
Uyarı: Kriptosite.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptosite.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz yahut herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptosite.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri düşüncesi mülkiyet hukuku ve alakalı mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar ile ilgili yasal işlem başlatılacaktır..
.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}