FED Tutanaklarından Altın ve Bitcoin İçin Ne Çıktı?

FED Tutanaklarından Altın ve Bitcoin İçin Ne Çıktı?, kripto para takipçileri için FED Tutanaklarından Altın ve Bitcoin İçin Ne Çıktı? ile alakalı detaylı bir haber hazırladık. FED Tutanaklarından Altın ve Bitcoin İçin Ne Çıktı? başlıklı haberimizin ayrıntıları..
FED Tutanaklarından Altın ve Bitcoin İçin Ne Çıktı?
ABD FED, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen toplantısına dair tutanakları paylaşımı yaptı. Yatırımcılar tutanaklardan altın ve Bitcoin için neler çıktığını düşünüyor. Temmuz ayındaki para politikası toplantısının tutanaklarına göre, Federal Rezerv aylık varlık alım programını azaltma görüşmelerini sürdürirken altın fiyat aralıkları geriliyor. Bitcoin fiyatı da yazım sırasında düşüş modunda ve 44.500 dolardan fiyatlandırılıyor. Birlikte tutanaklarda altın ve kripto para piyasası için neler olduğuna bakalım…
Altın piyasası tutanaklara ilk tepkide pozitif bölgeye gitti! Sonra ise düştü…
Tutanaklar, merkez bankasının satın alma programlarını yıl sonuna kadar azaltması için git gide artan bir desteğin olduğunu gösteriyor. Tutanaklarda, şu mühim ifadeler gözleri üstüne topluyor:
Genel olarak, Komite‘nin azami istihdam ve enflasyon hedeflerine yönelik “mühim ölçüde ilerleme” standardının, özellikle işgücü piyasası koşullarına ilişkin olarak halen karşılanmadığına ve ekonomik görünüme yönelik risklerin sürdüğine karar verdiler. Çoğu katılımcı, ekonominin bu hedeflere doğru ilerlemeye devam edeceğini tahmin etti ve ekonominin tahmin ettikleri gibi geniş bir biçimde gelişmesi şartıyla, Komite’nin varlık alımlarına ilişkin rehberinde gösterilen standarda bu sene ulaşılabileceğine karar verdiler. Bazı katılımcılar, son haftalardaki yüksek enflasyon okumalarının tahmin edilenden daha kalıcı olabileceği ve bir kriz sebebiyle, Komite’nin varlık alım hızını nispeten kısa bir sürede düşürmeye başlamasının ihtiyatlı bulunacağını öne sürdüler. Varlık alımlarını azaltmaveyaha erken start verilmesi, menkul kıymet varlıklarına yapılacak ilavelerin, Komite federal fon oranını yükseltmenin uygun olduğuna karar vermeden önce neticelendirılmasını olabilecek kılacak.

Altın piyasası tutanaklara ilk tepkide pozitif bölgeye gitti. Kriptokoin.com olarak önceden açıkladığimiz üzere, Aralık altın vadeli işlemleri en son, gün içinde %0,20 artışla 1.791.30 dolardan işlem gördü. Lakin ardından fiyatlar düşüşe başladı ve yazım sırasında 1.780 dolardan ticaret yapıyor.
Tutanaklar, ABD ekonomisinin sağlığıyla alakalı devam eden endişeleri de yansıttı
Potansiyel daraltma hususundaki tartışmalar ilerlemeye devam etse de tutanaklar, özellikle ülke COVID-19 Delta varyantının git gide artan enfeksiyonlarıyla yüz yüze olduğu için, ABD ekonomisinin sağlığıyla alakalı devam eden endişeleri de yansıttı. Tutanaklarda, şu mühim ifadeler gözleri üstüne topluyor:
Ekonomik görünümle ilişkili belirsizlik ve riskleri tartışırken, bir çok katılımcı, aşılardaki ilerlemenin yavaşlaması ve Delta varyantını çevreleyen gelişmelerin ekonomik görünüm için aşağı yönlü riskler oluşturmasıyla belirsizliğin bi hayli yüksek olduğunu dile getirdi. Komite, git gide artan enflasyon baskılarının ilk beklendiği kadar geçici olmayabileceğine dair endişelerini de kelimelerine ekledi. Bazı katılımcılar, arz kesintileri ve işgücü kıtlığının şu anda beklenenden daha uzun süre devam edebileceği ve fiyatlar ve ücretler üzerinde şu anda tahmin edilenden daha büyük yahut daha kalıcı etkileri olabileceği endişeleriyle ilişkili olarak enflasyon üzerinde yukarı yönlü riskler olduğunu kaydetti.
Tutanaklarda, Bitcoin ve kripto paralar için neler var?
Masada daraltma tartışmaları sürerken, komite bunların olası herhangi bir faiz artırımından ayrı olduğunu kaydetti. Komite, olası herhangi bir faiz artırımının zamanlamasının ekonominin sağlığına bağlı bulunacağını kaydetti. CIBC kıdemli ekonomisti Katherine Judge, tutanakların piyasa katılımcılarının Eylül ayı para politikası toplantısında daha ayrıntılı indirim planları görmeyi bekleyebileceğini gösterdiğini dile getirdi.

Tutanaklarda, altın dışında Bitcoin ve kripto paralar ile ilgili da yorumlar yer aldı. Lakin özellikle tutanaklarda stabil kripto paralara yani stablecoin’lere dikkat çekildi. Tutanaklarda, kripto para kullanımının artmasının getirdiği risklere vurgu yapıldı ve stablecoin’lerin şeffaflık noksanlıkleri masaya yatırıldı. Ayrıca piyasadaki büyümeye dikkat çekilerek regülasyonların gerekli olduğu tekrar gündeme geldi. Tutanaklarda, konuya yönelik şu mühim ifadeler gözleri üstüne topluyor:
Bazı üyeler, stresli dönemler zamanında kripto para kullanımının giderek artmasının getirdiği riskler ile merkezi olan sistemlerdeki teminatlı likidite ilişkili risklerin finansal istikrara olan olabilecek tehlikelerinden söz ettiler.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da bulunan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin yahut dijital varlığın satın alınmasını yahut satılmasını önermez yahut Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede bulunan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık yahut hizmetler ile alakalı herhangi bir işlem yapmadan önce kendi incelemelerinı yapmalıdır.
Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz yahut herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri düşüncesi mülkiyet hukuku ve alakalı mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar ile ilgili yasal işlem başlatılacaktır..
.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}