İşte Bitcoin (BTC) Hakkında Sizi Şaşırtacak 7 Gerçek

İşte Bitcoin (BTC) Hakkında Sizi Şaşırtacak 7 Gerçek, kripto para takipçileri için İşte Bitcoin (BTC) Hakkında Sizi Şaşırtacak 7 Gerçek ile alakalı detaylı bir haber hazırladık. İşte Bitcoin (BTC) Hakkında Sizi Şaşırtacak 7 Gerçek başlıklı haberimizin ayrıntıları..
İşte Bitcoin (BTC) Hakkında Sizi Şaşırtacak 7 Gerçek
Bitcoin (BTC) tek başına enteresan bir fenomendir. Bize bankalara yahut hükumetlere dayanmayan bir dijital para birimine sahip olmanın olabilecek olduğunu gösterdi. Ayrıca, Bitcoin’i olabilecek kılan Blockchain teknolojisi, finanstan sağlık sektörüne kadar çeşitli endüstrilere evrimleşebilir. İşte dünyanın ilk kripto para birimi ile ilgili bazı enteresan gerçekler…
Bitcoin arzının hemen hemen yüzde 20’si sonsuza kadar kayboldu
Kripto veri şifrketi Chainalysis’e göre, Bitcoin’in hemen hemen %20’si kayboldu yahut erişilemeyen cüzdanlarda kaldı. Bugün bu, 3.76 milyon BTC’ye (hemen hemen 190 milyar dolar değerinde) eşittir. Bunun nasıl olduğunu düşünüyorsanız, birkaç neden var. İlk olarak, Decrypt’e göre, en büyük kripto paranın anonim yaratıcısı Satoshi Nakamoto aracılığıyla hemen hemen 1,1 milyon BTC tutuluyor. Genel kanı, Nakamoto’nun bu BTC’lere asla dokunmayacağı yönünde. Ayrıca, bazı insanlar Bitcoin’lerine ulaşımi paylaşmadan vefat etti, bu da dolaşımda olmayan başka bir coin yığınını oluşturuyor.

Başka bir neden? Kayıp anahtarlar. Kripto anahtarları bir banka hesabı PIN’i gibidir ve paralarınıza erişmek yahut bunları takas etmek için onlara gereksiniminiz mevcuttur. Ne yazık ki, kullanışlı bir “şifremi unuttum” işlevi yoktur. Bu nedenle, anahtarlarınızı kaybederseniz, o paraları bir daha görme olasılığınız yoktur. Donanım kripto cüzdanları (soğuk cüzdan), hacklenmesi zor olduğu için kriptolarını çevrimdışı olarak saklamanın güvenli bir yoludur. Lakin cüzdanı, parolayı yahut kurtarma ifadesini kaybederseniz, kriptolarınıza bir daha ulaşamayabilirsiniz. Ve cüzdanlarını kaybeden birkaç insan hikayesi var. Aslını söylemek gerekirse, Birleşik Krallık’ta bir adam 7.500 BTC (hemen hemen 380 milyon dolar) içeren soğuk cüzdanının yerel çöplük sahasında olduğuna inanıyor ve senelerdır orada arama yapmak için izin almaya çalışıyor.
Brock Pierce, 2019’da ilk BTC ipoteğini aldı
The Mighty Ducks girişimcisi ve çocukken oyunculuk yapmış olan Brock Pierce’ın, tamamen kripto tabanlı bir ipotek alan ilk kişi olduğu bilgisi yer alıyor. Kripto meraklısı, Hollanda’nın Amsterdam kentinde yenilenmiş bir şapel satın almak için 3 milyon BTC’yi harcadı.

Daha yakın zamanlarda, ABD’de Birleşik Toptan Mortgage, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini ipotek ödemeleri olarak kabul edeceğini açıkladı. Kripto ödeme seçeneğini yıl sonuna kadar kullanıma sunmayı planlıyor.
668 milyon Bitcoin işlemi gerçekleştirildi
Blockchain.com’a göre, 2009’daki lansmanından bu yana toplam Bitcoin işlem sayısı 668 milyon. Bu sayı son senelerda daha da arttı. Bu yazının yazıldığı sırada, her gün hemen hemen 265.714 işlem gerçekleşti.
El Salvador’da BTC yasallaştı
Kriptosite.com olarak aktardığımız 7 Eylül’de El Salvador, Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul eden ilk ülke oldu. Başkan Nayib Bukele, bu seneın başlarında Bitcoin Miami’deki tartışmalı hareketi açıkladı. Bitcoin, ülkede bir ödeme şekli olarak ABD dolarına katılıyor, fakat yerini almayacak. Hükumet, ulusal bir dijital cüzdan açan her vatandaşın 30 dolar alacağına söz verdi, fakat bir çok El Salvadorlu tüm planı protesto etti. Ve Dünya Bankası, çevresel ve şeffaflık endişeleri sebebiyle ülkeye uygulama hususunda yardım etmeyi reddetti.

Son BTC 2140’ta çıkarılacak
Sadece 21 milyon Bitcoin üretilebilir. Kripto paranın koduna yahut DNA’sına yerleştirilmiştir. Şu anda hemen hemen 18,8 milyonu çıkarıldı, fakat yukarıda gördüğümüz gibi bazıları zaten kayboldu. Bitcoin madenciliğinin çalışma şekli, madenciliği yapılabilecek Bitcoin sayısı her dört yılda bir yarıya iniyor. Bu, olası toplam Bitcoin’in hemen hemen %90’ının halihazırda dolaşımda olmasına rağmen, kalan 2,2 milyon kripto paranın üretilmesinin 120 yıl daha alacağı manasına geliyor.

İlk BTC ticareti pizza satın almaktı
22 Mayıs 2010’da Laszlo Hanyecz, o zamanlar hemen hemen 41 dolar değerinde olan iki Papa John’s pizzası için 10.000 BTC ödedi. Bu, ilk ticari Bitcoin işlemiydi ve şimdi her sene Bitcoin Pizza günü ile anılıyor. Bugünkü fiyatlarla, 10.000 BTC’nin değeri 500 milyon doları aşıyor.
Neredeyse 100.000 Bitcoin milyoneri var
Cüzdanların anonim olması ve Bitcoin fiyatının arada bir çılgınca dalgalanması sebebiyle kaç tane Bitcoin milyoneri yahut milyarderi olduğunu kesinlikle bilmek zor. Lakin BitInfoCharts’a göre, şu anda içinde 1 milyon dolar yahut daha fazla BTC bulunan 98.180 adres var. Forbes, 2021 Milyarderler Listesine Winklevoss ikizleri ve FTX’ten Sam Bankman-Fried dahil 12 kripto para milyarderini dahil etti.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptosite.com’da bulunan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptosite.com herhangi bir kripto para biriminin yahut dijital varlığın satın alınmasını yahut satılmasını önermez yahut Kriptosite.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptosite.com ve sitede bulunan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık yahut hizmetler ile alakalı herhangi bir işlem yapmadan önce kendi incelemelerinı yapmalıdır.
Uyarı: Kriptosite.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptosite.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz yahut herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptosite.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri düşüncesi mülkiyet hukuku ve alakalı mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar ile ilgili yasal işlem başlatılacaktır..
.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}